štvrtok 20. júla 2017

Varnsdorf sám zadá projekt na štadión: Nech sa neutápíme v nostalgiu

"Máme novú sezónu a zavreli sme myšlienky, že chlapci postúpili, ale ligu nehrajú. Nechceme sa pozerať späť, ale dopredu. Nadviazať na to, čo tréner Frťala zanechal, a ešte to treba vylepšiť, "vyhlásil nový kouč Roman Skuhravý.

Varnsdorf v uplynulej druholigovej sezóne obsadil striebornú pozíciu, lenže na historický úspech nadviazalo historické sklamanie. Klub nenašiel finančnú podporu na urýchlenú prestavbu Kotliny. A musel povedať vysnívanému postupu NIE.

Aj tak podnikne kroky, aby sa s rekonštrukciou pohlo. "Sami zadáme projekt na štadión. My môžeme z ruky, zatiaľ čo mesto by muselo robiť výberové konanie. Najneskôr do konca roka bude hotový. A radnica na budúci rok sľúbila nejaké peniaze.Keď sa začne niečo robiť, bude to pre hráčo v motivujúce, "myslí si riaditeľ klubu Vlastimil Gabriel.

Depresia vraj mužstvu nehrozí. "Za hlavu sme nepostup určite nehodili, my ani hráči, ale slová o motivácii sú zbytočnú mediálne bublinou," tvrdí Gabriel. "Hráči sú predsa profesionáli, platenia za svoju prácu." Nový drajv dodá nový kouč i hráči. "Preto prišlo šesť sedem nových chalanov, aby si všetci uvedomili, že nemôžeme len nostalgicky spomínať na ročník 2014/15."

zamotať všetkým znova hlavu, toť túžba varnsdorfských hráčov. Teda opäť sa pokúsiť o postup. "Áno, to je východisko," páči sa to riaditeľovi.

Aj on sám potom, čo 1. ligu musel vzdať, pochyboval o svojom ďalšom pôsobení v klube.Teraz už sa naplno ponoril do práce. "Aký on má prehľad o hráčoch, o trendoch, s tým sa človek len tak nestretne. Možno z toho pramení jeho trpezlivosť s trénermi. Má široký rozhľad a aj on sa podieľa na vytipovávání talent ov, "pochvaľuje si spoluprácu Skuhravý.

O miesto sa perú libereckí Ondráček, Kaiser a Dydowicz, jablonecký Skwarczek a boleslavský Geisler. "Niektorí určite zostanú," podotýka riaditeľ.Na hosťovanie prichádza pravý záložník či bek Juroška z Dukly, ktorý nazbieral 11 štartov v lige. "Krajné posty sú exponované, tréneri je dneska zháňa, preto těchhle hráčov máme viac."

Naviac ešte niektorí z úspešného kádra doliečil alebo doliečuje dlhodobá zranenia, či už Schubert, Daníček, Rudnytskyy či Kotiš, takže aj to bude proti jari "posilnenie".

"Práve Kotiš ma naštval," povedal tréner Skuhravý o exkapitánovi. "Má problémy s trieslami už z minulej sezóny, ale operatívne to rieši až teraz. Mohol byť mesiac po operácii! "Kotiš podľa Gabriela bude schádzať najmenej mesiac, štart 2.ligy nestihne. "Aj preto do stredu ihriska niekoho hľadáme a skúšame Skwarczeka, Ondráčka alebo Dydowicze."

Výhra 3: 2 proti Teplicím v úvodnom letnom teste bola pre Varnsdorf potrebným dopingom. "Nešlo o víťazstvo, ale o to, že chlapci dokázali výsledok otočiť. Podporuje to tvrdenie, že mužstvo má charakter, "pozdáva sa Skuhravému. "Potenciál je v tíme veľký!"


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára