piatok 21. júla 2017

Dinosaurus žije ďalej. Hamburg zachránil útočník, ktorý nedával góly

V prvom zápase doma s Karlsruhe len remizovali 1: 1 a odveta na ihrisku súpera sa vyvíjala zle. Inkasovali, trafili tyč, zúfalý tlak vrcholil a sekundy ubiehali tak strašne rýchlo…

"Myslel som si, že je koniec, že ​​sme v druhej lige," priznal gólman René Adler, ktorý počas jari vystriedal v bránke zraneného Jaroslava Drobného. "Ale potom som si povedal: Nie! To sa jednoducho nesmie stať! "

A skutočne: v čase 90:31 prišlo vyslobodenie. Priamy kop dva metre za vápnom, loptu si postavil čílsky záložník Marcelo Díaz. Dal si kratučký rozbeh, zakmital nohami a rýchlym švihom poslal balon cez stenu do pravého horného rohu.

Tento moment zápas úplne otočil a zlomil.

Išlo sa do predĺženia, v ktorom domáci vo 115. minút e inkasovali znova.Po akcii dvoch náhradníkov Stieber a Cleber dotlačil loptu do siete tretej striedajúci hráč, Nicolai Müller.

"Ako by sme celý rok niesli na chrbte ťažký batoh - a zrazu ho mohli zložiť," odfrkol si útočník, ktorý dlho čakal na strelený gól. Naposledy sa trafil vlani v septembri, trefa proti Karlsruhe tak bola pre neho iba druhá v sezóne.


Podľa toho tiež vyzerala oslava: ako v tranze bežal do rohu ihriska, preskočil reklamné bariéru, odstrkujúc hliadkujúce policajtov a objímal sa s fanúšikom, ktorý zbehol z tribúny a prekĺzol usporiadateľom.

Hotovo ešte v tú chvíľu nebolo, ale Karlsruhe by k postupu potrebovalo streliť dva góly.Keď Adler v posledných sekundách ešte chytil penaltu, prišla definitívne úľava.

Atmosféra v Karlsruhe pripomínal a tryznu, len sektor fanúšikov Hamburgu slávil. Ztichlým štadiónom sa niesol ich obľúbený chorál: niemals zweite liga, niemals, niemals…

A hráči, vrátane Drobného a náhradníka Petra Jiráčka, sa radovali, ako keby bundesligu vyhrali. Pritom si zahrávali stavky online už druhý rok po sebe, tiež vlani hrali baráž. A tohtoročnú "last minute" záchrana stavkovanie online môže byť posledným varovaním. Ak sa tím nepreberie, reálne hrozí pád, ktorému Hamburg odoláva už skoro päťdesiatdva rokov.

Zatiaľ ale Dinosaurus, ako sa klubu vďaka bundesligovej dlhovekosti prezýva, stále žije.A na štadióne ďalej beží časomiera, na ktoré naskakujú roky, dni, hodiny a minúty, ktoré ukazujú, ako dlho už Hamburg bez prestávky hrá bundesligu.

V pondelok nechýbalo moc, aby sa tento čas navždy zastavil.

stavky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára