štvrtok 20. júla 2017

Rakúske kluby lovia juhočeskej futbalistu. Ponúkajú eura aj lepšie zázemie

Práve v klube z rakúskej Landesligy už od zimy pôsobí jeho dvojča Jakub. "Vedenie o bratovi vedelo a teraz ho len kontaktovali. Obaja sme veľmi radi, že spolu budeme nastupovať, a je to bet 365 pre nás výzva zahrať si spolu po takej dobe, "líči mladší z dvojčiat Jakub.

V českej divízii obaja vynikali a strieľali bránky ako na bežiacom páse. Teraz obaja mizne v zahraničí.Zhodujú sa, že odchádzajú predovšetkým kvôli ďalšiemu hernému posunu.

bet365 bonus

"Neprišla žiadna ponuka z vyšších súťaží, aj preto ma zlákalo zahraničia," vysvetľuje dôvody svojho odchodu Jakub Rosůlek. "Chcem sa ďalej posúvať a ver ím, že práve tu to bude ideálne prostredie," dopĺňa Jindřich.

Týždenne najazdí takmer tisíc kilometrov na tréningy či zápasy, napriek tomu sa to podľa slov Jakuba oplatí, a to predovšetkým finančne.

"Predtým som musel chodiť na brigády a nezostávalo mi veľa času. Teraz v Rakúsku mám zmluvu a dostávam nejaké peniaze, ale hlavný dôvod, prečo som už v zime prestúpil, financie rozhodne neboli, "zdôrazňuje Jakub Rosůlek.

V klube, ktorý hrá štvrtú najvyššiu súťaž, má vynikajúce podmienky.Niekoľko trávnatých ihrísk, umelú trávu, bežecký pásy či regeneráciu. "Zázemie je veľmi dobré. S českými divíznymi klubmi je to neporovnateľné, "hodnotí.

Dvaja hráči z tímu za leto

Futbalový život v Rakúsku okúsil v minulosti aj bývalý prvoligový hráč Dynama České Budějovice Jaromír Plocek. Na záver kariéry sa vydal do klubu SC Zwettl.

"Súťaž sa dá prirovnať k českej I. A triede, aj keď v Rakúsku je systém o niečo iný.Keď nebudete vyčnievať, tak v klube končíte, "opisuje bet365 stavky Plocek. "Futbal je tam veľa behave, ale chlapci zase nevie toľko s balónom."

Na futbal v pohraničí si nájdu cestu stovky ľudí. "Aj keď sa nehrá žiadna vysoká súťaž, tak na zápasy chodí 300 fandiacich divákov. Je bet365 to niečo iné ako tu u nás. V Rakúsku sú fanúšikovia prajúca, "opisuje Plocek.


Funkcionári niektorých juhočeských oddielov si už na odchody do cudziny zvykli. "Predtým to býval o horšie. Stávalo sa nám, že sme mali v Rakúsku i celú jedenástku. Dnes už to nie je také hrozné, "opisuje situáciu Jaroslav Křiva, predseda futbalového klubu z Kaplice.

"Teraz v lete nás opäť opustia dvaja hráči.Ale nie je to problém iba Kaplice, týka sa to väčšiny klubov v okolí hraníc iz nižších súťaží, "dodáva.

až stovky eur za zápas

Futbalisti odchádzajú za hranice hlavne kvôli peniazom. Podmienky oproti Česku sú neporovnateľné. "Rakúsky klub dáva cudzinci aj stovky eur za zápas. Na druhú stranu od neho očakáva kvalitu a úlohu lídra tímu.Keď to nesplní, po pol roku sa s ním rozlúči, "hovorí Křiva.

Futbalová asociácia si štatistiku zahraničných odchodov z nižších líg nevedie. "Po zmene registračného systému nie sme schopní povedať, koľko juhočeských futbalistov v priebehu rokov odchádza do Rakúska či Nemecka," uvádza pracovník úseku zahraničných prestupov FAČR Matěj Čmelja.

České kluby sa proti odchodu môžu len ťažko brániť. Hráči putujú do zahraničia zadarmo. "Jediné riešenie je podpísať s hráčom zmluvu a platiť ho. To bohužiaľ nie je v našich finančných možnostiach, "vysvetľuje Křiva. "Aj kvôli tomu trpia tuzemský futbal.Odchádzajú hráči vo veku od 18 do 22 rokov a v Rakúsku nemajú takú možnosť rastu, "dopĺňa Kaplický funkcionár.

bet365 mobil

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára