nedeľa 23. júla 2017

Konečne play-off? Urobíme pre to všetko, sľubujú florbalisti Pardubíc

Vlani to nevyšlo len o chlp. Prebiť sa konečne do vyraďovacej časti bude prvoradým cieľom pardubických florbalistov aj tento rok - avšak pokúsi sa o to s novou dvojicou trénerov Ondřej Vichr - Miláno Koubek, ktorí A-tím vedú od začiatku apríla.

"Najväčším darčekom ku kulatinám by samozrejme bol postup, "hovorí tréner Vichr v narážke na 20.výročie florbalového klubu pod hlavičkou TJ Sokol. "Urobíme všetko pre to, aby sme fanúšikom tento sen splnili," sľubuje.

Zatiaľ funguje otvorený štýl, ktorým kouč Vichr komunikuje so svojimi zverencami, z ktorých bol rad ešte relatívne nedávno jeho spoluhráči.

< p> "Vnímam to veľa pozitívne, j sem typom hráča, ktorý má potrebu do toho málinko hovoriť," konštatuje najväčšia hviezda tímu Sok ola Martin Zozulák. "Občas spolu sedíme a bavíme sa o hre.Som rád, že tréner nesedí sám v kúte a nevymýšľa veci, ktoré sa potom napríklad niekomu nebudú páčiť, "pokračuje.

Toto je asi najpodstatnejšie rozdiel medzi víchor a jeho predchodcom Martinom Czeczinkarem, ktorý podľa Zozuláka toľko nerešpektoval želania. "Ondra vytvoril radu starších hráčov, s ktorou konzultuje rôzne veci a má to žiaduce efekt - j a k na tím, tak aj na tie starších hráčov. Keď sa v tej rade na niečom zhodneme, je to jednoduchšie odprezentovať to ostatným, "mieni Zozulák.

Naladenie na rovnakú notu sa odrazilo aj v ďalšom úspechu, ktorý mužstvo dosiahlo na populárnom medzinárodnom turnaji Czech Open. Po bronzu z roku 2013 a striebru z roku 2014 tento rok dobylo zlaté medaily.V následnom domácom Sokol Cupu však tím zaváhal.

"Rozdiel bol v tom, že sme do Sokol Cupu vstupovali v oklieštenej zostave, hráči chýbali z pracovných dôvodov a pre zranenie," hovorí tréner Vichr, ktorý postrádal aj strelca Radka Krajcigra, ktorý kvôli pracovnej ponuke z Rakúska medzitým prestúpil do Brna. "Nebolo to optimálne, nemohli sme si vyskúšať všetko, čo sme chceli. Navyše sme testovali variantu roztrhnutie prvého útoku.Po dvoch zápasoch, kedy sme vypadli, sme sa však rozhodli vrátiť to späť, "dodáva kouč.

Hlavný ofenzívnu zbraň Sokola v zložení Zozulák-Burian-Teichman teda zostane pohromade, v prvej obrannej dvojici však bude vedľa Ďopana miesto veterána Brychtu nastupovať mladík Škeřík.

"Tá výmena sa uskutočnila len z toho dôvodu, aby sme posilnili Karlom (kapitánom Brychta) tretí lajnu. Je to hráč, na ktorom naša defenzíva stojí. Chceli sme, aby odovzdával skúsenosti aj ďalším chlapcom, "vysvetľuje Vichr.

Prvý zápas jeho tím odohrá v sobotu 19. septembra od 19 hodín v Zlíne s Otrokovice a za týždeň o 17.30 príde veľký ťahák: duel s majstrovským Tatran Střešovice.

"Tatran je najatraktívnejším z ligových súperov.Jedným z cieľov stretnutia bude samozrejme aj atak na klubový rekord v návštevnosti, ktorý je momentálne nejakých 1100 divákov. Dúfam, že sa nám to podarí, "verí reprezentant Zozulák.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára